Preskoči na glavno vsebino

DAN 2 - OBISK DELODAJALCEV

Danes smo morali obiskati delodajalca. Po jutranjem "ritualu" nas je Dimitrij počakal pred apartmajem in najprej na predstavitev podjetja oz. delodajalcev peljal strojnika, saj je njihovo delovno mesto v Narvi, naše pa v hotelu Meresuu v Narvi-Joesuu, ki je od  apartmaja oddaljen približno 20 minut. V hotelu so nas zaposleni zelo lepo sprejeli. Ena od zaposlenih nam je razkazala hotel, sobe, wellness center, fitnes, bazene in savne ter okolico. Dogovorile smo se, da bomo delale na treh delovnih mestih, ki jih bomo vsak teden zamenjale. Tako se bo vsaka preizkusila  na različnih področjih dela. Po predstavitvi hotela smo z Mitjo šle do morja, ki je v neposredni bližini. Ko smo prišle nazaj, sta nam strojnika povedala, da sta opravila varnost pri delu v ruskem jeziku. Nato so jima razkazali podjetje, ter njuna delovna mesta. Več pa nismo izvedele. Popoldne smo šli na dolg sprehod po Narvi, nato pa na pijačo s profesorico Evo Kristan. Zvečer smo se zabavali v apartmaju.Meresuu Spa&Hotel - delovno mesto deklet.


Na plaži ob Baltskem morju, ki je v neposredni bližini hotela Meresuu.


Grandmaster Paul Keres.


Reka Narva, ki meji  Estonijo in Rusijo.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

DAN 19 - LENOBNIKI

Vstajanje, odpravljanje, odhod v službo je že znan jutranji ritual. Fanta sta (kot ponavadi) delala vijake in bate za ušesa, dekleta pa smo opravile statistiko starosti gostov za leto 2017. Ugotovile smo, da je povprečna starost turistov med letoma 35 in 55. Domov smo se seveda odpravile z avtobusom, ki ta teden pošteno preseneča, saj je vsak dan skoraj prazen. Verjetno je vzrok slabo vreme in lenoba (ki vpliva tudi na nas). Po ''šihtu'' nam je Maruša pripravila pašto, potem pa je sledil že težko pričakovani lepotni spanec, katerega smo si privoščili kar vsi. Nato smo šli pokurit kalorije v zunanji fitnes, takoj za tem pa na mastno večerjo. Zvečer nismo mogli spati, zato smo si pripravili mini žur do jutranjih ur. Punce pridno delamo statistiko Lunch time :) Gregorjev delovni stroj. En selfi s tabo!

DAN 8 - OBISK MUZEJA

Zbudili smo se že v kar precej sončno "jutro". Ko smo videli kako lep dan je smo, takoj sklenili, da ga je treba izkoristiti v smislu kakšnega izleta oziroma ogleda znamenitosti. Bližnji grad se nam je zdel prava izbira, saj ga je naš Estonski koordinator Karen zelo pohvalil. Povedal nam je tudi, da je z njegovega stolpa v lepem vremenu zelo lep razgled. Z nedeljskim tempom smo se odpravili in najprej odšli na stolp, nato pa še na ogled muzeja. Na grajskem dvorišču potekajo tudi razne predstavitve ročnih obrti (lončarstvo, kovaštvo, šiviljstvo...) katerih izdelke je mogoče tudi kupiti. Po ogledu grada smo odšli na kosilo, kjer so punce kot po navadi naročile preverjene obroke (ocvrt krompir z piščancem), midva z Gregorjem pa sva ponovno eksperimentirala. Naročila sva mesno ploščo za dve osebi. Upam, da si predstavljate kaj pod tem imenom dobiš v Sloveniji, kaj sva dobila midva si oglejte spodaj med fotografijami. Ko smo se najedli in "najedli", pa smo odšli še na kr