Preskoči na glavno vsebino

DAN 9 - OGNJEMET

Danes smo za razliko od prejšnjega tedna vstali malce kasneje. Dekleta smo se na delo kot vsak dan odpravile z avtobusom, ki je kot ponavadi prispel "točno". Zaradi velike gneče smo na avtobusu stale. V hotel smo prispele ob enajstih. Na recepciji nas je že čakala Heidi, ki nas je takoj zaposlila z odjavami in prijavami gostov hotela. Ker je hotel danes pričakoval veliko korejskih gostov, smo zanje že vnaprej določile številke sob in jim naredile kjuče, ostalim gostom pa smo jih delale sproti. Po kosilu nas je čakalo še pospravljanje predalov na recepciji (urejanje letakov in zemljevidov po jezikih, zlaganje plastenk vode in hotelskih copatov...). Ker je na recepciji majhen bar, smo se preizkusile tudi v kuhanju kave. Domov smo se vrnile okrog pete ure, nato pa naredile pozno popoldansko kosilo, saj sta se fanta kmalu zatem odpravila na delo. Kot vsak dan sta delala vijake in bate za ušesa. Ker sta bila dobre volje, sta si delo popestrila s plesom, nam pa ob prihodu domov uničila trden spanec s slovensko narodno glasbo, ker je bil (baje) zunaj ognjemet. 

Dekleta na delovnem mestu (Ana slika)


Na hitro pripravljeno pozno kosilo
Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

DAN 19 - LENOBNIKI

Vstajanje, odpravljanje, odhod v službo je že znan jutranji ritual. Fanta sta (kot ponavadi) delala vijake in bate za ušesa, dekleta pa smo opravile statistiko starosti gostov za leto 2017. Ugotovile smo, da je povprečna starost turistov med letoma 35 in 55. Domov smo se seveda odpravile z avtobusom, ki ta teden pošteno preseneča, saj je vsak dan skoraj prazen. Verjetno je vzrok slabo vreme in lenoba (ki vpliva tudi na nas). Po ''šihtu'' nam je Maruša pripravila pašto, potem pa je sledil že težko pričakovani lepotni spanec, katerega smo si privoščili kar vsi. Nato smo šli pokurit kalorije v zunanji fitnes, takoj za tem pa na mastno večerjo. Zvečer nismo mogli spati, zato smo si pripravili mini žur do jutranjih ur. Punce pridno delamo statistiko Lunch time :) Gregorjev delovni stroj. En selfi s tabo!

DAN 8 - OBISK MUZEJA

Zbudili smo se že v kar precej sončno "jutro". Ko smo videli kako lep dan je smo, takoj sklenili, da ga je treba izkoristiti v smislu kakšnega izleta oziroma ogleda znamenitosti. Bližnji grad se nam je zdel prava izbira, saj ga je naš Estonski koordinator Karen zelo pohvalil. Povedal nam je tudi, da je z njegovega stolpa v lepem vremenu zelo lep razgled. Z nedeljskim tempom smo se odpravili in najprej odšli na stolp, nato pa še na ogled muzeja. Na grajskem dvorišču potekajo tudi razne predstavitve ročnih obrti (lončarstvo, kovaštvo, šiviljstvo...) katerih izdelke je mogoče tudi kupiti. Po ogledu grada smo odšli na kosilo, kjer so punce kot po navadi naročile preverjene obroke (ocvrt krompir z piščancem), midva z Gregorjem pa sva ponovno eksperimentirala. Naročila sva mesno ploščo za dve osebi. Upam, da si predstavljate kaj pod tem imenom dobiš v Sloveniji, kaj sva dobila midva si oglejte spodaj med fotografijami. Ko smo se najedli in "najedli", pa smo odšli še na kr