Preskoči na glavno vsebino

DAN 23 - OBISK ŠOLE

Naš dan se je začel kot ponavadi. Domen je prašno barval izdelke, Gregor pa je delal s kemikalijami. Izdelek je pomočil v neko tekočino, skozi katero je potekal električni tok, kar je povzročilo, da se je izdelek obarval modro. Dekleta smo pisale kartice za prihajajoče goste (ime in priimek gosta, datum prihoda in odhoda iz hotela), nato pa smo izpraznile registratorje z računi in ostalimi dokumenti (za leto 2017, za vsak mesec posebej). Strojnika sta si za kosilo privoščila kar salamo in kruh, dekleta pa smo jedle v restavraciji zraven hotela Meresuu (pašto, lososa ter piščanca s slanino). Z našim mentorjem Karenom smo se dogovorili, da nas bo ob 16.00 pobral pri bližnji trgovini in nas odpeljal na ogled njihove šole. Moramo reči, da se nam šola zdi zelo velika in vrhunsko opremljena. Po vrnitvi v apartma smo se Karenu lepo zahvalili in se od njega poslovili. Zvečer smo se odpravili do trgovskega centra, ker pa smo bili pozni, so bile že vse trgovine zaprte, zato smo se odločili, da gremo na večerjo v McDonalds. Siti in utrujeni smo se vrnili domov, kar je povzorčilo, da smo kmalu zaspali.


 Gregorjevo delovno mesto

Ana in Katja pri delu

Piščanec v slanini

Šiviljska učilnica v šoli

Šolski robotski varilni stroj

Šolske CNC stružnice

Šolski snemalni studio

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

DAN 19 - LENOBNIKI

Vstajanje, odpravljanje, odhod v službo je že znan jutranji ritual. Fanta sta (kot ponavadi) delala vijake in bate za ušesa, dekleta pa smo opravile statistiko starosti gostov za leto 2017. Ugotovile smo, da je povprečna starost turistov med letoma 35 in 55. Domov smo se seveda odpravile z avtobusom, ki ta teden pošteno preseneča, saj je vsak dan skoraj prazen. Verjetno je vzrok slabo vreme in lenoba (ki vpliva tudi na nas). Po ''šihtu'' nam je Maruša pripravila pašto, potem pa je sledil že težko pričakovani lepotni spanec, katerega smo si privoščili kar vsi. Nato smo šli pokurit kalorije v zunanji fitnes, takoj za tem pa na mastno večerjo. Zvečer nismo mogli spati, zato smo si pripravili mini žur do jutranjih ur. Punce pridno delamo statistiko Lunch time :) Gregorjev delovni stroj. En selfi s tabo!

DAN 8 - OBISK MUZEJA

Zbudili smo se že v kar precej sončno "jutro". Ko smo videli kako lep dan je smo, takoj sklenili, da ga je treba izkoristiti v smislu kakšnega izleta oziroma ogleda znamenitosti. Bližnji grad se nam je zdel prava izbira, saj ga je naš Estonski koordinator Karen zelo pohvalil. Povedal nam je tudi, da je z njegovega stolpa v lepem vremenu zelo lep razgled. Z nedeljskim tempom smo se odpravili in najprej odšli na stolp, nato pa še na ogled muzeja. Na grajskem dvorišču potekajo tudi razne predstavitve ročnih obrti (lončarstvo, kovaštvo, šiviljstvo...) katerih izdelke je mogoče tudi kupiti. Po ogledu grada smo odšli na kosilo, kjer so punce kot po navadi naročile preverjene obroke (ocvrt krompir z piščancem), midva z Gregorjem pa sva ponovno eksperimentirala. Naročila sva mesno ploščo za dve osebi. Upam, da si predstavljate kaj pod tem imenom dobiš v Sloveniji, kaj sva dobila midva si oglejte spodaj med fotografijami. Ko smo se najedli in "najedli", pa smo odšli še na kr