Preskoči na glavno vsebino

DAN 23 - OBISK ŠOLE

Naš dan se je začel kot ponavadi. Domen je prašno barval izdelke, Gregor pa je delal s kemikalijami. Izdelek je pomočil v neko tekočino, skozi katero je potekal električni tok, kar je povzročilo, da se je izdelek obarval modro. Dekleta smo pisale kartice za prihajajoče goste (ime in priimek gosta, datum prihoda in odhoda iz hotela), nato pa smo izpraznile registratorje z računi in ostalimi dokumenti (za leto 2017, za vsak mesec posebej). Strojnika sta si za kosilo privoščila kar salamo in kruh, dekleta pa smo jedle v restavraciji zraven hotela Meresuu (pašto, lososa ter piščanca s slanino). Z našim mentorjem Karenom smo se dogovorili, da nas bo ob 16.00 pobral pri bližnji trgovini in nas odpeljal na ogled njihove šole. Moramo reči, da se nam šola zdi zelo velika in vrhunsko opremljena. Po vrnitvi v apartma smo se Karenu lepo zahvalili in se od njega poslovili. Zvečer smo se odpravili do trgovskega centra, ker pa smo bili pozni, so bile že vse trgovine zaprte, zato smo se odločili, da gremo na večerjo v McDonalds. Siti in utrujeni smo se vrnili domov, kar je povzorčilo, da smo kmalu zaspali.


 Gregorjevo delovno mesto

Ana in Katja pri delu

Piščanec v slanini

Šiviljska učilnica v šoli

Šolski robotski varilni stroj

Šolske CNC stružnice

Šolski snemalni studio

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

DAN 10 - PUNCE DOBIJO INŠPEKCIJO

Jutranje dejavnosti (punce vstajajo precej pred nama, saj midva delava precej pozno in tako zjutraj malo "potegneva"). Tokrat sva jim rekla naj naju zbudijo, preden bodo odšle v službo. Z nekaj truda jim je le uspelo, da sva se zbudila vendar sva se soglasno odločila, da je bilo zgodnje vstajanje slaba ideja in tako zaspala še za nekaj časa. Punce so v tem času že prišle v službo in tam pridno delale. Ko sva se le odločila, da bo jutranjega počitka dovolj sva na hitro vzela kopalke in brisače, se usedla na avtobus in odšla kam drugam kot do hotela, kjer delajo punce. Malo sva pogledala kaj in kako delajo nato pa so nama pokazale pot do bazenov in savn. Tam sva se sproščala do poznih popoldanskih ur tako, da sva bila že kar malo na trnih, da ne bova zamudila v službo. Na srečo se je vse dobro izšlo. Ko sva se vrnila (tokrat brez svetlobnih in zvočnih učinkov ognjemeta) pa naju je na mizi čakala goveja juha. HVALA PUNCE. Moje in Gregorjevo delovno mesto Tradicional...

DAN 15 - LENA NEDELJA

Ker je bila nedelja smo seveda spet "malo" podaljšali noč. Prebudili smo se okrog opoldne, nato smo se odločili, da si bomo pripravili nedeljsko kosilo. Ana in Gregor sta se odpravila v trgovino in nakupila vse potrebne stvari, drugi pa smo medtem kuhali juho. Ker smo malo prej pojedli zajtrk, nismo bili tako zelo lačni, zato smo pojedli samo juho. Še malo smo si odpočili, potem pa smo se z velikim navdušenjem odpravili v lunapark v središče Narve. Mislili smo, da bo v lunaparku veliko stvari in zelo zabavno, vendar smo ugotovili, da je pripravljen bolj za mlajše otroke. Ker pa seveda nismo mogli oditi brez, da bi se v nečem preizkusili, smo se odločili za vožnjo z avtomobilčki, jaz in Ana pa sva šli še na žogo, ki te ustreli v zrak. Malce prestrašeni in utrujeni smo se vračali nazaj proti apartmaju, vmes pa smo se ustavili še v nakupovalnem centru Fama, kjer smo si ogledali trgovino s spominki. Ko smo prispeli do stanovanja smo dokončali naše kosilo. Spekli smo meso, hrenovk...

DAN 8 - OBISK MUZEJA

Zbudili smo se že v kar precej sončno "jutro". Ko smo videli kako lep dan je smo, takoj sklenili, da ga je treba izkoristiti v smislu kakšnega izleta oziroma ogleda znamenitosti. Bližnji grad se nam je zdel prava izbira, saj ga je naš Estonski koordinator Karen zelo pohvalil. Povedal nam je tudi, da je z njegovega stolpa v lepem vremenu zelo lep razgled. Z nedeljskim tempom smo se odpravili in najprej odšli na stolp, nato pa še na ogled muzeja. Na grajskem dvorišču potekajo tudi razne predstavitve ročnih obrti (lončarstvo, kovaštvo, šiviljstvo...) katerih izdelke je mogoče tudi kupiti. Po ogledu grada smo odšli na kosilo, kjer so punce kot po navadi naročile preverjene obroke (ocvrt krompir z piščancem), midva z Gregorjem pa sva ponovno eksperimentirala. Naročila sva mesno ploščo za dve osebi. Upam, da si predstavljate kaj pod tem imenom dobiš v Sloveniji, kaj sva dobila midva si oglejte spodaj med fotografijami. Ko smo se najedli in "najedli", pa smo odšli še na kr...