Preskoči na glavno vsebino

DAN 24 - ZADNJI DELOVNI DAN

Zjutraj smo se zbudili in odšli na zadnji delovni dan. Domen in Gregor sta delala enako kot prejšnji dan (prašno barvanje izdelkov in delo s kemikalijami), punce pa so odšle na delo šele okoli 12-ih. Delale nismo nič, receptorke so nam skuhale kavo, nato pa smo počakale na našo mentorico Kristino. Izmenjale smo si darila, se objele in dokončno poslovile od nje ter drugih zaposlenih. Ko smo se vrnile v apartma sta fanta delala nič drugega kot spet počivala. Za kosilo smo spet skuhali pašto. Ko smo se najedli smo začeli s pakiranjem kovčkov in pospravljanjem stanovanja. Zvečer smo po napornem delu postali lačni, smo se odločili, da si bomo privoščili pico oziroma pico-kebab. Po večerji smo še zadnjič odšli na krajši sprehod po promenadi, nato pa direkt v posteljo.

Dekleta z mentorico Kristino

Podjetje, kjer sta prakso opravljala fanta 

 
Pica za večerjo

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

DAN 19 - LENOBNIKI

Vstajanje, odpravljanje, odhod v službo je že znan jutranji ritual. Fanta sta (kot ponavadi) delala vijake in bate za ušesa, dekleta pa smo opravile statistiko starosti gostov za leto 2017. Ugotovile smo, da je povprečna starost turistov med letoma 35 in 55. Domov smo se seveda odpravile z avtobusom, ki ta teden pošteno preseneča, saj je vsak dan skoraj prazen. Verjetno je vzrok slabo vreme in lenoba (ki vpliva tudi na nas). Po ''šihtu'' nam je Maruša pripravila pašto, potem pa je sledil že težko pričakovani lepotni spanec, katerega smo si privoščili kar vsi. Nato smo šli pokurit kalorije v zunanji fitnes, takoj za tem pa na mastno večerjo. Zvečer nismo mogli spati, zato smo si pripravili mini žur do jutranjih ur. Punce pridno delamo statistiko Lunch time :) Gregorjev delovni stroj. En selfi s tabo!

DAN 8 - OBISK MUZEJA

Zbudili smo se že v kar precej sončno "jutro". Ko smo videli kako lep dan je smo, takoj sklenili, da ga je treba izkoristiti v smislu kakšnega izleta oziroma ogleda znamenitosti. Bližnji grad se nam je zdel prava izbira, saj ga je naš Estonski koordinator Karen zelo pohvalil. Povedal nam je tudi, da je z njegovega stolpa v lepem vremenu zelo lep razgled. Z nedeljskim tempom smo se odpravili in najprej odšli na stolp, nato pa še na ogled muzeja. Na grajskem dvorišču potekajo tudi razne predstavitve ročnih obrti (lončarstvo, kovaštvo, šiviljstvo...) katerih izdelke je mogoče tudi kupiti. Po ogledu grada smo odšli na kosilo, kjer so punce kot po navadi naročile preverjene obroke (ocvrt krompir z piščancem), midva z Gregorjem pa sva ponovno eksperimentirala. Naročila sva mesno ploščo za dve osebi. Upam, da si predstavljate kaj pod tem imenom dobiš v Sloveniji, kaj sva dobila midva si oglejte spodaj med fotografijami. Ko smo se najedli in "najedli", pa smo odšli še na kr