Preskoči na glavno vsebino

DAN 1 - POTOVANJE

Zgodaj zjutraj smo se dobili v Postojni iz kjer smo se z rahlo zamudo (profesorica je malo podaljšala noč) odpravili proti letališču Brnik, iz kjer smo se z letalom odpravili proti Munchnu. Let je bil umirjen ter prijeten. Žal po pristanku ni bilo časa za krajši ogled mesta, tako da smo se takoj odpravili na vkrcavanje za let Munchen-Tallinn. Tokrat je bilo naše letalo manjše-manj udobno, let pa je bil občutneje daljši, vendar veliko bolj sproščen ter zabaven. Po Estoniji pa smo potovali z vlakom, na začetku je bila na njem velika gneča tako da smo nekaj časa stali. Nato pa smo se le opogumili ter se usedli vsak na svoj konec. Bolj ko smo se približevali Narvi manj je bilo ljudi na vlaku, tako smo se tudi mi lahko usedli bližje. Čas je tako hitreje minil. Ko smo prispeli v Narvo nas je tam že čakal gospod Karen in nas odpeljal do apartmaja. Dal nam je napotke o praksi in življenju v Narvi. Zvečer smo pripravili večerjo na katero smo povabili tudi profesorico Evo. Večerja je na žalost uspela šele v drugem poskusu. Ker profesorica živi v 10 minut oddaljenem hotelu smo jo pospremili ter si ogledali del okolice.


Veselje v konzervi~E.K. (letalu)


Pogled z letala


Komentar ni potreben


Prihod v Narvo


Prvi poizkus večerje in težave z Estonščino-mačja hrana


Brez tega pa ne gre.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

DAN 19 - LENOBNIKI

Vstajanje, odpravljanje, odhod v službo je že znan jutranji ritual. Fanta sta (kot ponavadi) delala vijake in bate za ušesa, dekleta pa smo opravile statistiko starosti gostov za leto 2017. Ugotovile smo, da je povprečna starost turistov med letoma 35 in 55. Domov smo se seveda odpravile z avtobusom, ki ta teden pošteno preseneča, saj je vsak dan skoraj prazen. Verjetno je vzrok slabo vreme in lenoba (ki vpliva tudi na nas). Po ''šihtu'' nam je Maruša pripravila pašto, potem pa je sledil že težko pričakovani lepotni spanec, katerega smo si privoščili kar vsi. Nato smo šli pokurit kalorije v zunanji fitnes, takoj za tem pa na mastno večerjo. Zvečer nismo mogli spati, zato smo si pripravili mini žur do jutranjih ur. Punce pridno delamo statistiko Lunch time :) Gregorjev delovni stroj. En selfi s tabo!

DAN 8 - OBISK MUZEJA

Zbudili smo se že v kar precej sončno "jutro". Ko smo videli kako lep dan je smo, takoj sklenili, da ga je treba izkoristiti v smislu kakšnega izleta oziroma ogleda znamenitosti. Bližnji grad se nam je zdel prava izbira, saj ga je naš Estonski koordinator Karen zelo pohvalil. Povedal nam je tudi, da je z njegovega stolpa v lepem vremenu zelo lep razgled. Z nedeljskim tempom smo se odpravili in najprej odšli na stolp, nato pa še na ogled muzeja. Na grajskem dvorišču potekajo tudi razne predstavitve ročnih obrti (lončarstvo, kovaštvo, šiviljstvo...) katerih izdelke je mogoče tudi kupiti. Po ogledu grada smo odšli na kosilo, kjer so punce kot po navadi naročile preverjene obroke (ocvrt krompir z piščancem), midva z Gregorjem pa sva ponovno eksperimentirala. Naročila sva mesno ploščo za dve osebi. Upam, da si predstavljate kaj pod tem imenom dobiš v Sloveniji, kaj sva dobila midva si oglejte spodaj med fotografijami. Ko smo se najedli in "najedli", pa smo odšli še na kr