Preskoči na glavno vsebino

DAN 7 - Baltsko morje

"Zgodaj" zjutraj (bližje kosilu kot zajtrku) smo se zbudili, še malo poležali, da smo si spočili in si pripravili "zajtrk". Pogovarjali smo se, kako bi izkoristili dan in padla je odločitev o obisku Baltskega morja. Maruša in midva z Gregorjem smo z avtobusom odšli, Ani in Katji pa se ni ljubilo iti. Ko smo prišli do morja, smo se kot pravi otroci zelo razveselili dolge peščene obale. Ker je bila voda ob obali zelo topla, smo se kar po vodi odpravili do dva kilometra oddaljenega izliva reke Narve v morje. Tam smo si vzeli nekaj časa za počitek in sklenili, da se vrnemo po drugi poti-čez mesto. Vmes smo se ustavili še za večerjo oziroma za nas na poznem kosilu. Sledilo je vračanje domov in krajši počitek. Izvedeli smo, da je v našem mestecu neka prireditev, ki smo si jo tudi ogledali.


Gregor, Maruša, Domen, Baltsko morje


Skrbno vzdrževana Estonsko-Ruska meja


Gregor pri pranju nog


Brodolomca


"Nejki k se je nekoč vrjtnu za nejki uporablalu"


Smo označili teritorij

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

DAN 19 - LENOBNIKI

Vstajanje, odpravljanje, odhod v službo je že znan jutranji ritual. Fanta sta (kot ponavadi) delala vijake in bate za ušesa, dekleta pa smo opravile statistiko starosti gostov za leto 2017. Ugotovile smo, da je povprečna starost turistov med letoma 35 in 55. Domov smo se seveda odpravile z avtobusom, ki ta teden pošteno preseneča, saj je vsak dan skoraj prazen. Verjetno je vzrok slabo vreme in lenoba (ki vpliva tudi na nas). Po ''šihtu'' nam je Maruša pripravila pašto, potem pa je sledil že težko pričakovani lepotni spanec, katerega smo si privoščili kar vsi. Nato smo šli pokurit kalorije v zunanji fitnes, takoj za tem pa na mastno večerjo. Zvečer nismo mogli spati, zato smo si pripravili mini žur do jutranjih ur. Punce pridno delamo statistiko Lunch time :) Gregorjev delovni stroj. En selfi s tabo!

DAN 8 - OBISK MUZEJA

Zbudili smo se že v kar precej sončno "jutro". Ko smo videli kako lep dan je smo, takoj sklenili, da ga je treba izkoristiti v smislu kakšnega izleta oziroma ogleda znamenitosti. Bližnji grad se nam je zdel prava izbira, saj ga je naš Estonski koordinator Karen zelo pohvalil. Povedal nam je tudi, da je z njegovega stolpa v lepem vremenu zelo lep razgled. Z nedeljskim tempom smo se odpravili in najprej odšli na stolp, nato pa še na ogled muzeja. Na grajskem dvorišču potekajo tudi razne predstavitve ročnih obrti (lončarstvo, kovaštvo, šiviljstvo...) katerih izdelke je mogoče tudi kupiti. Po ogledu grada smo odšli na kosilo, kjer so punce kot po navadi naročile preverjene obroke (ocvrt krompir z piščancem), midva z Gregorjem pa sva ponovno eksperimentirala. Naročila sva mesno ploščo za dve osebi. Upam, da si predstavljate kaj pod tem imenom dobiš v Sloveniji, kaj sva dobila midva si oglejte spodaj med fotografijami. Ko smo se najedli in "najedli", pa smo odšli še na kr