Preskoči na glavno vsebino

DAN 3 - PRVI DELOVNI DAN

Zjutraj, sva z Gregorjem imela nekaj težav z vstajanjem, saj je ura dokaj zgodnja, mi pa smo še v časovnem pasu, ki je eno uro naprej od "domačega". Ko sva se le prebudila sva na hitro nekaj pojedla (klobase), se uredila ter peš odpravila v službo. Punce so vstale kakšno uro za nama, se urejale verjetno dalj časa in z avtobusom odšle do svojega delovnega mesta. Kot kaže, so si zaželele nekaj jutranje telovadbe, saj so izstopile tri postaje prehitro. Gospod Igor (šef Gregorja in Domna) naju je odpeljal do prostora s CNC stružnicami. Tam so nama dodelili vsakemu svojega mentorja, ki sta nama pokazala delovanje strojev. Čez kakšne pol ure sva delala samostojno. Gregor je stružil sestavne dele za slušni aparat, jaz pa vijake. Punce so se razdelile vsaka na svoj konec hotela. Maruša je delala na glavni recepciji, Katja je bila na recepciji ob vhodu na bazen, Ana pa je delala v pisarni. Po skoraj devetih urah sva se strojnika vrnila domov, punce pa so naju prehitele. Zvečer smo s profesorico Evo ter njenima prijateljema s Francije odšli na večerjo na bližnji grad. Siti in utrujeni smo se vrnili domov ter hitro zaspali.


Punce na "delovnem" mestu


Gregorjev izdelek (bat za v uho)


CNC stružnica


Prva večerja v kateri ni bilo vključene domače salame.


Posladek (tudi brez salame)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

DAN 19 - LENOBNIKI

Vstajanje, odpravljanje, odhod v službo je že znan jutranji ritual. Fanta sta (kot ponavadi) delala vijake in bate za ušesa, dekleta pa smo opravile statistiko starosti gostov za leto 2017. Ugotovile smo, da je povprečna starost turistov med letoma 35 in 55. Domov smo se seveda odpravile z avtobusom, ki ta teden pošteno preseneča, saj je vsak dan skoraj prazen. Verjetno je vzrok slabo vreme in lenoba (ki vpliva tudi na nas). Po ''šihtu'' nam je Maruša pripravila pašto, potem pa je sledil že težko pričakovani lepotni spanec, katerega smo si privoščili kar vsi. Nato smo šli pokurit kalorije v zunanji fitnes, takoj za tem pa na mastno večerjo. Zvečer nismo mogli spati, zato smo si pripravili mini žur do jutranjih ur. Punce pridno delamo statistiko Lunch time :) Gregorjev delovni stroj. En selfi s tabo!

DAN 8 - OBISK MUZEJA

Zbudili smo se že v kar precej sončno "jutro". Ko smo videli kako lep dan je smo, takoj sklenili, da ga je treba izkoristiti v smislu kakšnega izleta oziroma ogleda znamenitosti. Bližnji grad se nam je zdel prava izbira, saj ga je naš Estonski koordinator Karen zelo pohvalil. Povedal nam je tudi, da je z njegovega stolpa v lepem vremenu zelo lep razgled. Z nedeljskim tempom smo se odpravili in najprej odšli na stolp, nato pa še na ogled muzeja. Na grajskem dvorišču potekajo tudi razne predstavitve ročnih obrti (lončarstvo, kovaštvo, šiviljstvo...) katerih izdelke je mogoče tudi kupiti. Po ogledu grada smo odšli na kosilo, kjer so punce kot po navadi naročile preverjene obroke (ocvrt krompir z piščancem), midva z Gregorjem pa sva ponovno eksperimentirala. Naročila sva mesno ploščo za dve osebi. Upam, da si predstavljate kaj pod tem imenom dobiš v Sloveniji, kaj sva dobila midva si oglejte spodaj med fotografijami. Ko smo se najedli in "najedli", pa smo odšli še na kr